Rumah Belajar Azalea

In Depok, vlak buiten Jakarta, ondersteunen wij sinds 2010 het schooltje Rumah Belajar Azalea. Dit is een peuter- en kleuterschool (2 tot 6 jaar) voor kinderen van zeer arme families uit die omgeving. Veel van de ouders van de kinderen werken op de vuilnisbelt of hebben andere zware, uitvoerende beroepen. De school begon zeer klein, maar mede dankzij onze hulp bezoeken momenteel 50 kinderen de school.

Het onderwijs aan peuters en kleuters in Indonesië is, in tegenstelling tot het basisonderwijs, niet gratis voor mensen van de armste lagen van de bevolking (hoewel er ook bij het ‘gratis’ onderwijs vaak nog boeken en schooluniformen aangeschaft moeten worden – wat voor veel ouders alsnog te hoge kosten met zich meebrengt). Om deze kinderen toch een goede basis te kunnen bieden heeft een groep enthousiaste vrijwilligers in 2009 voor hen het schooltje Rumah Belajar Azalea opgericht.

Naast onderwijs bieden verstrekken zij, met onze hulp, deze kinderen ook 3 maal per week een gezonde maaltijd. De ouders van de kinderen betalen een kleine vergoeding per maand, 10.000 Rp = ongeveer €0,80, om er wel zeker van te zijn dat de ouders er serieus mee omgaan. Kinderen van gezinnen die ook dit niet kunnen betalen mogen uiteraard geheel gratis gebruik maken van de school.