Recreatie

Een deel van onze projecten liggen op het gebied van recreatie, wij vinden het erg belangrijk dat de kinderen die wij ondersteunen ook ‘gewoon kind kunnen zijn’. Juist tijdens die momenten kunnen ze hun eigen ellende even vergeten….en de glimlach van een kind is toch onbetaalbaar?

Op 13 augustus 2018 hebben alle kinderen ons 10 jarig bestaan gevierd met een feestje!

In maart 2014 hebben wij een magische ochtend voor de kinderen van Rumah Belajar Azalea georganiseerd. Illusionist Georges Hilaul kwam langs, gaf een goochelshow met aansluitend een workshop waarin de kinderen zelf enkele trucs leerden.

magie2 magie7 foto 3

Sinds augustus 2013 vieren we de verjaardagen van alle 163 kinderen van beide scholen met liedjes en een klein cadeautje!

birthday1 verjaardagen

In 2013 bestond Stichting RumahBambu 5 jaar! Ons eerste lustrum is ook in Indonesië gevierd tijdens een gezellig feestje!

feestje4 feestje1 feestje

Voor het Suikerfeest in 2013 kregen de 55 kinderen van de school Rumah Belajar Azalea een nieuw setje kleding. De kinderen van zowel Rumah Belajar Azalea als Pondok Anak Pertiwi kregen ook een cadeautje ter ere van het feest. Daarnaast kregen alle gezinnen ook een zak rijst om te zorgen voor goede maaltijden tijdens het verbreken van het vasten.

lebaran1 lebaran4 lebaran6

In oktober en november 2010 kunnen de kinderen uit het tehuis Istiqomah deelnemen aan origamilessen. Dit is een naschoolse activiteiten, gegeven in het tehuis door Maya.

Eind juli 2010 hebben de kinderen van het tehuis Istiqomah en Rumah Belajar Azalea de voorstelling ‘Monyet Loe’ bezocht. Dit is een voorstelling, gegeven door theatergroep Lakon, over orang-oetans en ontbossing. Ook komt er een straatjongen in voor. De kinderen van Istiqomah en Rumah Belajar Azalea hebben daarnaast ook nog een workshop poppenmaken gevolgd. Een workshop of theatervoorstelling als deze zijn uniek voor kinderen in Indonesië en zodra wij hoorden dat Lakon naar Jakarta zou gaan hebben wij gevraagd om ook onze projecten te bezoeken. Mede dankzij onze bijdrage hebben veel kinderen in Jakarta en omgeving van de voorstellingen en workshops kunnen genieten. De tour van theater Lakon in Indonesië is te volgen op http://theaterlakon.wordpress.com/

Op 12 april 2009 zijn de meeste kinderen van Rumah Qu’ran en Istiqomah een gezellig dagje uit geweest naar de dierentuin Ragunan Zoo en het naast gelegen apenpark, Pusat Primata Schmutzer, in Jakarta. Ze werden al vroeg opgehaald met de bus. Aangekomen in de dierentuin hebben we de kinderen in gemengde groepen laten rondlopen, zodat ze ook elkaar een beetje zouden leren kennen. De begeleiding werd verzorgd door vrijwilligers van de organisatie Serrum. Iedereen heeft een leuke dag gehad!