Huisvesting

Een deel van de  projecten die wij organiseren liggen op het gebied van huisvesting. De scholen moeten een veilige en uitnodigende omgeving zijn voor de kinderen, waar ze geïnspireerd raken en de vaardigheden leren die ze voor de rest van hun leven meenemen.

In het najaar van 2013 hebben wij bij de school Rumah Belajar Azalea de entree en voortuin waarin de kinderen spelen. De overkapping stond op instorten en met het naderende regenseizoen zou dit een gevaarlijke situatie kunnen opleveren. Daarnaast hingen de hekken en deuren scheef en kon het geheel wel een verfbeurt gebruiken. Hieronder de foto’s van de situatie voor en na.

RBA buitenplaats2  RBA buitenplaats1

In de zomer van 2012 is het dak van de school Rumah Belajar Azalea gerepareerd, om zo te zorgen voor een droge en bovenal veilige lessituatie.

dak voor dak na rba 2012

In de eerste helft van 2012 hebben wij de school Rumah Belajar Azalea 5 nieuwe tafels gegeven, gezien hun uitbreiding in het aantal leerlingen.

Medio 2011 zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met de school Pondok Anak Pertiwi. We zijn meteen begonnen met het opknappen van het schoolgebouw, wat voornamelijk bestond uit het herstellen van enkele muren en alles opnieuw schilderen voor een wat frissere look!

In het voorjaar van 2011 hebben we de binnentuin van de school Rumah Belajar Azalea opgeknapt. De muren zijn gerepareerd waar nodig, er is geverfd en er zijn speelmaterialen aangeschaft.

In juli 2010 hebben wij het schoolmaterialen project in Rumah Belajar Azalea afgerond. Een onderdeel hiervan was het aanleggen van een klein ‘bibliotheekje’ met boeken. Daarnaast heeft de school veel nieuwe meubels gekregen.

In 2008 zijn alle kamers in het tehuis Istiqomah voorzien van kleurrijke wandschilderingen. De schilderingen werden gemaakt door de vrijwilligers van de organisatie Serrum uit Jakarta. Hieronder het prachtige resultaat!

In 2008 hebben de kinderen van het tehuis Istiqomah nieuwe matrassen, ventilators en lockers gekregen. Dit project werd gesponsord door Nutricia Jakarta

in 2005, voor onze officiële oprichting, hebben wij een kleine bibliotheek gebouwd in het tehuis Istiqomah

Ook hebben we in 2005 het Rumah Bambu Streetkids House (nu SALUD) voorzien van nieuwe pijpleidingen voor het sanitair, een keuken en hebben de kinderen enkele reparaties uitgevoerd.