Educatie

Een groot deel van de projecten die wij organiseren liggen op het gebied van educatie en indirect hebben al onze projecten hiermee te maken. Onderwijs is dé kans die de kinderen krijgen als uitweg voor de situatie waarin ze opgroeien.

RBA 2 PAPI 3 RBA 1

Sinds 2011 hebben wij schooluniformen uitgedeeld aan de kinderen van Rumah Belajar Azalea en Pondok Anak Pertiwi die overgingen naar de nationale basisschool.

In 2013 kregen we een aantal computers die bestuurslid Hilde tijdens haar vakantie in Indonesië heeft gebracht! Via Garuda Indonesia kregen wij extra bagageruimte om de computers mee te nemen.

computer1 computer3

Medio 2011 hebben wij lesmateriaal en educatieve speelmaterialen aangeschaft voor de school Pondok Anak Pertiwi.

   

In 2011 volgde Ria op onze kosten de lerarenopleiding om les te mogen geven op Rumah Belajar Azalea.

Vanaf oktober 2010 gaan de (educatieve) naschoolse activiteiten in het tehuis Istiqomah van start. De eerste lessenserie bestaat uit 8 origamilessen. De kinderen beslissen zelf of ze meedoen aan de activiteiten.

In juli 2010 hebben wij het schoolmaterialenproject in Rumah Belajar Azalea kunnen afronden. Wij hebben de school kunnen voorzien van nieuwe meubelen, een computer & printer, leesboeken en veel schoolmaterialen. Met een feestje is de ‘opening’ hiervan gevierd.

Wij hebben in maart 2009 een EHBO workshop georganiseerd voor de begeleiders van de tehuizen en enkele leerkrachten uit de buurt.

In 2008 hebben wij de kinderen van Rumah Qur’an voorzien van nieuwe schooluniformen en schooltassen, gevuld met schoolmaterialen.